wtorek, 24 kwietnia 2012

świderki w sosie pomidorowo-parówkowym



Przecier pomidorowy
5 parówek
Pieprz, sól
1 łyżka mąki do „zaklepki”
Świderki


To najszybszy i najprostszy obiad, jaki znam a bardzo smakowity, dzięki mamo:]

Przecier pomidorowy wlej do garnka podgrzej, dodaj pokrojone w kawałki (1 cm.) parówki. Dopraw solą i pieprzem ew. jakąś ostrzejszą przyprawą. Chwilę podgotuj, tak, żeby parówki się wybrzuszyły. (Do sosu można dodać inne warzywa np. paprykę, cebulę, kukurydzę) Zaklep mąką, czyli rozmąć mąkę w połowie szklanki wody dolej do tego odrobinę sosu i wlej do reszty, cały czas mieszając. Najlepiej smakuje z makaronem „świderki”. Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz