środa, 5 września 2012
muffiny kukurydziane z serduszkiem
1 szklanka mąki kukurydzianej
1 szklanka mąki pszennej
4 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 jajka
2/3 szklanki mleka
2/3 szklanki jogurtu naturalnego
4 łyżki oleju
200ml śmietanki 36%
2 łyżki cukru pudru
Składniki mokre i suche wymieszaj w osobnych naczyniach, a następnie połącz ze sobą zawartość z z obu naczyń. Formę na muffinki wyłóż papilotkami i uzupełnij do 3/4 wysokości. Piecz około 25 minut w temperaturze 200ºC. Udekoruj kremem i posypkami. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Piękna!
OdpowiedzUsuńWyśmienita muffina! I świetnie udekorowana :)!
OdpowiedzUsuń