poniedziałek, 5 listopada 2012
muffiny kokosowe
220g mąki
100g wiórek kokosowych
200ml mleka kokosowego
2 jaja
100g masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
200ml śmietany kremówki
2 łyżki cukru pudru
50g wiórek kokosowych
W jednej misce wymieszaj mąkę, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i cukier. Jajka ubij z cukrem i szczyptą soli. Dodaj mleko kokosowe i rozpuszczone masło. Następnie połącz mokre składniki z suchymi i dokładnie wymieszaj. Uzupełnij foremki do 2/3 wysokości. Piecz ok 25 minut w 180 stopniach. Udekoruj kremem ze śmietanki i cukru, udekoruj wiórkami kokosowymi.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
uwielbiam wszystko co z kokosem ;)!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
Szana!
Ten cudny muffin przywiał mi świąteczną, zimową atmosferę! Ten kokos jest jak puch śnieżny!
OdpowiedzUsuńProszę o informację ile cukru należy zmieszać z mąką a ile zużyć do jajek :)
OdpowiedzUsuńWygląda super!
OdpowiedzUsuń