poniedziałek, 5 listopada 2012

muffiny kokosowe



220g mąki
100g wiórek kokosowych
200ml mleka kokosowego
2 jaja
100g masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

200ml śmietany kremówki
2 łyżki cukru pudru
50g wiórek kokosowych

W jednej misce wymieszaj mąkę, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i cukier. Jajka ubij z cukrem i szczyptą soli. Dodaj mleko kokosowe i rozpuszczone masło. Następnie połącz mokre składniki z suchymi i dokładnie wymieszaj. Uzupełnij foremki do 2/3 wysokości. Piecz ok 25 minut w 180 stopniach. Udekoruj kremem ze śmietanki i cukru, udekoruj wiórkami kokosowymi.

4 komentarze:

  1. uwielbiam wszystko co z kokosem ;)!
    pozdrawiam ciepło,
    Szana!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten cudny muffin przywiał mi świąteczną, zimową atmosferę! Ten kokos jest jak puch śnieżny!

    OdpowiedzUsuń
  3. Proszę o informację ile cukru należy zmieszać z mąką a ile zużyć do jajek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda super!

    OdpowiedzUsuń