piątek, 20 kwietnia 2012

rożki calzone z ciasta francuskiego



Ciasto francuskie
Cebula
5 pieczarek
½ papryki
kilka plastrów wędliny
Ser żółty(3-4 plastry)
Koncentrat pomidorowy
Natka pietruszki lub kilka listków bazylii
Sól, pieprz


Przystawka nadaje się na każdą imprezę, najlepiej smakuję na ciepło z sosem majonezowym.

Wszystkie składniki pokrój w kostkę. Cebulę podsmaż dodaj pieczarki, wędlinę, paprykę i przyprawy, chwilę poduś i odstaw do wystygnięcia. W tym czasie ciasto francuskie pokrój w paski ok. 4- 5 cm i posmaruj koncentratem pomidorowym. Do farszu dodaj żółty ser i pietruszkę/bazylię. Każdy z pasków zwiń w rożek i do środka nałóż farszu, otwarty bok dokładnie zalep. Ułóż na papierze do pieczenia (można posmarować rozbitym jajkiem) Piecz w temp. 180 stopni przez ok. 15 minut, aż się zarumienią. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz