czwartek, 12 kwietnia 2012

makaron z suszonymi pomidorami, czosnkiem i rukolą


Zapewniam, że zapach czosnku wypełni nie tylko Waszą kuchnię...

pół op. makaronu spaghetti
kilka suszonych pomidorów
200 g rukoli
5-6 ząbków czosnku
1 szkl. śmietany 30% do sosów
suszona pietruszka, pieprz, parmezan


Najpierw delikatnie podsmaż czosnek, pomidory, dodaj pieprz i pietruszkę. Zalej śmietanką i trzymaj na ogniu, aż zacznie delikatnie bulgotać. W tym czasie ugotuj makaron al dente, odcedz, nie zalewaj zimną wodą i dodaj do sosu. Całość wymieszaj, chwilę podsmaż i zostaw pod przykryciem na ok 15 min.
Podawaj gorące ze świeżą rukolą i parmezanem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz