czwartek, 10 maja 2012
tortilla z kurczakiem
Placki do tortilli wraps
Pierś z kurczaka
Olej
Przyprawa do gyrosa, sól
Jajko
Mąka
Bułka tarta
2 pomidory
Sałata lodowa
Ketchup, majonez
Doskonałe na szybki letni obiad.
Kurczaka pokrój w długie kawałki ok.5 cm. Natrzyj je tłuszczem i przyprawami, odstaw.
Pomidory pokrój w łódeczki a sałatę porwij na mniejsze kawałki.
Piersi obtocz w mące, jajku a na końcu w bułce tartej. Podsmaż na tłuszczu lub upiecz w piekarniku (180°C ok. 10-12 minut).
Placki tortilli podgrzej na patelni z obu stron (bez tłuszczu!) możesz delikatnie skropić wodą.
Ciepłe placki posmaruj ketchupem i majonezem, na środku jednej połowy ułóż sałatę, kawałki pomidora i kurczaka.
Zwiń, najpierw od dołu a później boki i zjedz ;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz