piątek, 13 kwietnia 2012

babeczki cytrynowe


Najlepsze do tego przepisu będą foremki silikonowe, których nie trzeba natłuszczać, jednak można je zastąpić zwykłymi foremkami do babeczek.

 1 szkl. mąki ziemniaczanej
 3 jajka
 60 dag masła
 100g cukru pudru (ok. 10 łyżek)
 sok z połówki cytryny
 pół łyżeczki proszku do pieczenia


 Jajka ubij, dodaj cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sok z cytryny. Masa powinna być gładka i puszysta.
 Piecz przez ok. 30 min. w temp. 170 stopni, nie otwieraj piekarnika.
 Wystudzone udekoruj lukrem oczywiście z sokiem z cytryny :)
 Sok z cytryny można zastąpić sokiem z pomarańczy, wyjdą świetne babeczki pomarańczowe.
 Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz