piątek, 13 kwietnia 2012
babeczki cytrynowe
Najlepsze do tego przepisu będą foremki silikonowe, których nie trzeba natłuszczać, jednak można je zastąpić zwykłymi foremkami do babeczek.
1 szkl. mąki ziemniaczanej
3 jajka
60 dag masła
100g cukru pudru (ok. 10 łyżek)
sok z połówki cytryny
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Jajka ubij, dodaj cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sok z cytryny. Masa powinna być gładka i puszysta.
Piecz przez ok. 30 min. w temp. 170 stopni, nie otwieraj piekarnika.
Wystudzone udekoruj lukrem oczywiście z sokiem z cytryny :)
Sok z cytryny można zastąpić sokiem z pomarańczy, wyjdą świetne babeczki pomarańczowe.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz